Poşet İmalatı Nasıl Olmalıdır?

Poşet imalatı yaparken israfı önlemek için en verimli üretimi hesaplıyoruz. Genel üretim verimliliğini artırırken müşterilerimizin mümkün olan en iyi kalitede baskılı poşetlere sahip olmalarına yardımcı oluyoruz. Bu sebeple toptan poşet imalatında incelik kalınlık, ebat ve model seçiminde ince eleyip sık dokuyoruz. Müşterilerimizle mutlaka bilgi alışverişi yapıyor, taşınacak ürünlerin ağırlığına, hacmine ve keskin kenar ve köşelere sahip olup olmadıklarına dikkat ediyoruz. Günümüz dünyasında e ticaretinde hızla artması ile, poşet imalatı talebi artmıştır. Bu ve diğer ürünlere olan sürekli artan talebi karşılamak için, çok çeşitli şekil ve formatlarda poşet imalatı yapıyoruz. Bunların arasında market poşeti ve mağaza poşeti en çok rağbet gören ürünler arasındadır. Bu taşıma torbalarının modelleri de sektörlere göre değişiklik göstermektedir. En çok tercih edilen modeller yumuşak saplı yani halk arasında kulplu poşet olarak tabir ettiğimiz model, atlet poşetler ve el geçme takviyeli mağaza poşetleridir. Bunun yanında perforeli elbise poşetleri de üretilmektedir.

Poşet imalatı Modelleri

Her yıl 700 milyon tona kadar toptan poşet üretilmektedir. Çanta makine parkurumuz ile size günümüzün üretim süreçlerinin ve müşteri gereksinimlerinin ihtiyaç duyduğu tüm üretim seçeneklerini sunuyoruz: en yüksek kalite, esneklik, modern teknoloji ve yeterli kapasite. Hemen hemen her türlü baskılı poşetin üretimini farklı şekil ve formatlarda gerçekleştirebilir ve küçükten büyük miktarlarda imalat yapabiliriz. Esnek işleme konseptimiz sayesinde müşteri taleplerini hızlı ve yetkin bir şekilde hayata geçirebilmemiz sağlamaktadır.

Poşet İmalatı Aşamaları Nelerdir?

İlk başta firma yetkilisinden logo, adres, telefon, sosyal medya hesap adresleri varsa web adresi gibi bilgiler kartvizit veya tabela görseli gibi araçlarla talep edilir. Müşterinin taleplerini karşılayacak şekilde, firmanın imajını en iyi şekilde yansıtmak üzere birkaç tasarım hazırlanır. Ardından beğenilen tasarım klişeci firma tarafından imalata alınır. İmalatı tamamlanan klişeleri alıp baskı makinemize monte ederiz bu sayede poşet baskı işlemi gerçekleştirilir. Peki baskı işleminden önce ve sonra hangi aşamalar vardır? Gelin baştan sona bu aşamalara bir göz atalım.

1- Ham Maddeler:

Tabii ki, ihtiyacınız olan ilk şey granül şeklinde polietilendir. Dile kolay. Normal okuyucu muhtemelen bunu elde etmenin o kadar kolay olmadığını bilecektir. Hammaddeyi kendiniz yapmak sağlığa zararlı olduğu bilinebilir. Bu nedenle, ne yaptığınızı bilmiyorsanız burada önerilmez. Gerçek veya büyük bir alışveriş merkezine gitseniz bile süpermarkette de mevcut değildir. Neyse ki, hala satmak için yeterli şirket var. Sadece bir internet arama motorunda doğru terimleri aramanız gerekir, ardından aradığınızı hızlı bir şekilde bulacaksınız.

2- Ekstrüzyon:

Ekstrüzyon, satın alınan hammaddenin ince bir plastik hortuma ekstrüde edildiği süreci açıklar. Çantalarınız bundan sonra yapılacak.

Ekstrüzyon sırasında, malzeme yüksek ateşte bir silindire taşınır. Tam sıcaklığı seçtiğinizden emin olmalısınız. Aşırı ısınma polimerin çürümesine neden olabilir ve kesinlikle bunu istemezsiniz. Ancak bu konuda çok fazla endişelenmeyin, çünkü ekstrüderiniz her şeyi açıkça açıklayan “takip edilmesi kolay” bir rehberle gelmelidir.

Polietilen eritildikten sonra, nozüle girmeden önce tüm çapaklar bir elek tarafından çıkarılır. Nozül, PE’nin son profilini oluşturur. Çanta yapmak için bu noktada borulu bir nozüle ihtiyacımız var. Plastiğinizin kalınlığını da belirleyebilirsiniz. Bundan sonra, polietilen verdiğiniz şekli korumak için soğutulmalıdır. Yine, özel ekipman tavsiye ederim, çünkü polietilenleri buzdolabına koyabileceğinizi sanmıyorum. Muhtemelen, ancak, makineniz özel bir soğutma halkası ile birlikte gelir. Yani bu adımın sonunda çok uzun bir hortum parçasına sahipsiniz.

3- Kesim ve Şekillendirme

Son adımda, plastik hortumunuz filmi kesen ve uçları birbirine kaynak yapan başka bir makineye gelir. Bazıları kesme yerine delik gibi başka pratik şeyler de yapabilir. Böylece, tüm torbalar bir ruloya sarılabilir ve gerektiği gibi ayrılabilir. Pratik basınç kapatma çantaları da yapabilirsiniz. Bu aşamada imalatı yapılan poşetlere şekil verilir. İster atlet ister el geçme isterseniz de kulp takabilirsiniz.

Sadece “normal” düz torbalar istiyorsanız, muhtemelen daha ucuz ve pratik el kaynak cihazlarından birini de kullanabilirsiniz. Ancak, ürettiğiniz plastik film miktarlarıyla, bu şekilde kaynak yapmak ve kesmek kesinlikle yıllar alacaktır. Bu sebeple kesim makineleri size toptan poşet imalatı yapmanız için imkan tanır.
Kesim işlemi de tamamlandıktan sonra üretilen poşetler talebe ve imkanlara göre 20’şee veya 25’er kiloluk paketlere nizami ve düzgün bir şekilde yerleştirilir. Ardından paketlerin üzerine ebatları ve markanın ismi yazılır. Daha sonra gideceği adrese kendi özel aracımız veya ambarlar vasıtası ile gönderilir.

Poşet İmalatı Süresi Nedir?

Poşet imalatı süreci oldukça zahmetli ve zaman alan bir iştir bu sebeple siparişlerin gecikmemesi gerekmektedir. Aksi takdirde daha önce baskılı poşet imalatı yaptırmamış bir firma üretimin uzun bir sürece sahip olduğunu için mağduriyet yaşayabilir ve müşterilerine de mağduriyet yaşatabilir. Belli tonajlarda temin süresi en az 15 gündür. Bu sürecin uzun olma sebeplerinden birisi poşet tasarım ve klişe üretim sürelerinin birkaç gün almasıdır. Kalan zamanda ham madde oranları hesaplanır ve hepsi bir araya getirilerek karıştırıcıda hazır hale getirilir. Ardından 3 farklı makinede şekillendirilir. Nakliye için hazır hale getirilen poşetler 15 günün sonunda firma yetkililerine teslim edilir.